Εστιατόριο

Λεπτομέρειες

Το Irida Fine Dining Restaurant έχει σαν στόχο την δημιουργία μιας γαστρονομικής εμπειρίας υψηλών προδιαγραφών με βάση την κρητική κουζίνα. ακολουθώντας τις αρχιτεκτονικές γραμμές του ξενοδοχείου και υψηλών προδιαγραφών διακοσμητικές προτάσεις του, αποτελεί ένα μοναδικό περιβάλλον αισθητικής. Πέρα όμως από την αισθητική του χώρου, η κουζίνα του εστιατορίου είναι μοναδική στο είδος της, αφού θέτει την κρητική μαγειρική κουλτούρα στο επίκεντρο της υψηλής γαστρονομίας μέσα από μοντέρνες και καινοτόμες τεχνικές. Ο σεφ Μπαξεβάνης Γιάννης έχει δημιουργήσει μία πρόταση για το γαστρονομικό κόσμο και όχι μόνο, αφού οι κρητικές παραδοσιακές γεύσεις παρουσιάζονται μέσα από μία προσέγγιση υψηλής γαστρονομίας συνδυάζοντας την παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές. Πιάτα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έργα τέχνης ως προς την παρουσίαση και την τεχνική τους, ανακαλούν μνήμες από την κρητική παράδοση.

Η κακαβιά, πιάτο που στηρίζεται στην παραδοσιακή μπουγιαμπέσα των ψαράδων, ο μουσακάς που θυμίζει τη γεύση αρνιού φτιαγμένο από τα χέρια της γιαγιάς και το στιφάδο που ενώ οπτικά δεν θυμίζει διόλου το γνωστό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γευστικά σε ταξιδεύει στα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια, είναι κάποιες από τις προσεγγίσεις του σεφ που συνθέτουν μια κουζίνα “συναισθημάτων”. (emotion cuisine) Η κουζίνα κάθε τόπου αποτελεί σημάδι της κουλτούρας του. Ο σεφ του Irida Fine Dining Restaurant κατάφερε να δημιουργήσει ένα concept που προωθεί την κρητική κουζίνα σε υψηλά επίπεδα και που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια κουζίνες με παράδοση στην υψηλή γαστρονομία, όπως η γαλλική.

Ο σεφ Μπαξεβάνης Γιάννης εκπροσωπώντας το Irida Fine Dining Restaurant επιλέχθηκε ως γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ (Ελληνικός οργανισμός εξωτερικού εμπορίου) στα Ηνωμένα έθνη, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary Institute of America της Νέας Υόρκης και τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία στο Lausanne Palace. Ο διακεκριμένος σεφ αναγέννηση την ελληνική κουζίνα και την έκανε γνώση, γεμίζοντάς κάθε φορά τις βαλίτσες του με άγρια χόρτα, βότανα, χαρούπια.

Το Irida Fine Dining Restaurant αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν για την αγορά της Κρήτης και όχι μόνο, αφού προωθεί την κρητική κουζίνα και μέσω αυτής την Ελληνική κουλτούρα σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και μπορεί να προσελκύσει γαστρονομικό τουρισμό από ολόκληρο τον κόσμο.